27 Ekim 2016,
 0

95ti-300x232

                                                                                         27/Ekim /2016

 

Koşu bandı üzerinde ki statik nedeni nedir?

Eğer koşu bandında sık rastlanan bir kullanıcı iseniz, bir kez veya arka arkaya ondan bir şok almanız muhtemeldir. Koşu bandı, statik elektriği üretme kapasitesine sahip güçlü makinelerdir. Bu statik elektrik size zarar vermez olsa bile, onlar koşu bandının elektrikli bileşenlere zarar verebilir.

 

Bizlerin koşu bandı üzerinde statik elektrik ile ilgili aldığımız vakalarının çoğu kış mevsimidir. Ama iyi haber, kolayca şok riskini azaltmak ve rahat bir egzersiz seansı için koşu bandı üzerinde statik birikiminin üstesinden gelebilirsiniz. Burada statik problemleri ve bunların önerilen çözümleri bulabilirsiniz.

 

Sorunlar;

Motor fırçaları, kemer ve güverte yıpranmış olabilir. Koşu bandı üzerinde bu parçaların herhangi biri yıpranmış ise bunları değiştirin. Bir motor fırçası değiştirilmesi gerektiğini çatlaklar, çizilme, tel belirtileri varsa, ya da ½ inç uzunluğundan daha az ise değişmesi gerekir. Eğer bakmayı bilmiyorsanız koşu bandının yürüyüş / koşu kemer yıpranmış olup olmadığını belirlemek zor olabilir. Kemerin bakım ya da değiştirilmesi gerekir. Ortak işaretler olarak renk değişikliği, kenarlarında yıpranma, halsiz kemer hareketi ve gevşemeye yer almaktadır. Aşınma veya çatlak belirtileri için koşu bandı güverte kontrol ve yerini almıştır. Sorun karmaşık ya da şiddetli görünüyorsa, her zaman profesyonel hizmet için bir uzmana danışın. Kemer ve güverte değiştirin.

 

Yağlama bakımı:

Yağlama eksikliği, eğer koşu bandınızın yağlama hareketini tekrarlamıyorsa yada tekrarlamıyorsanız aşırı sürtünme olabilir. Sürtünme, darbelerle gelen statik elektriği oluşturur. Ancak, doğru kayış, güvertede yağlamanın yanı sıra koşu bandı tüm hareketli parçaları ile, bu statik elektrik kontrol edilebilir. Kemeri gevşetin, sonra şişe üzerindeki talimatlara göre güvertede yağlayıcı uygulamak için yukarı kaldırın. Her zaman üretici tarafından tavsiye edilen yağlayıcı türü için kullanım kılavuzuna başvurun. Geri pozisyonuna kemerini yerleştirin ve vidaları tekrar sıkın. Üzerinde koşu bandı açın ve düşük hızda 5 dakika  çalışmasına izin verin. Bu yağ eşit şekilde hareketli kemer içine nüfuz sağlar.

 

 

 

Havada Nem Eksikliği.

Egzersiz alanında kuru hava, statik şok riskine daha büyük bir yol açar. Eğer kapalı veya kuru iklime sahip bölgelerde dışarı çalışırken statik elektrik ’den hafif acı hissetmenizin büyük olasılıkla nedeni budur. Kapalı, klimalar ve ısıtıcılar kuru bırakarak havada tüm nemi dışarı emmesi olasıdır. Bu nedenle, statik şok kovmak için tek yol nem düzeylerini yükseltmek gerekebilir. Fitness merkezinize bir nemlendirici koyarak %40 ile %60 arasındaki bir nem oranı sağlanması önerilir.

 

Tozlu İklim :

Kuru ve tozlu ortamlar koşu bandı üzerinde statik elektriğin varlığını ve şiddetini yükseltebilir. Koşu bandınızın kir birikintilerini temizleyerek şok riskini azaltabilirsiniz. Bu işlem sadece statik elektriği önlemek için değil cihazınızın ömrünü arttırmak için de güzel bir yöntemdir. Sadece bir anti-statik silgi kullanarak kemer de birikmiş tozları temizleyin. Koşu bandınızın etrafında ve altında ki toz birikintilerinin oluşumunu engelleyin. Sonra kâğıt havlu ile hafi nemli bir bez ile kemeri temizleyin. Etkili olması için kemeri döndürün ve tüm yüzeyin temizlendiğinden emin olun.

 

Ayakkabı:

Koşu bandını çalıştırmadan önce her zaman ayakkabıları kontrol etmenizi tavsiye ederiz. Spor salonuna giderken toz, kir ve diğer öğerileri ayakkabınızın altından kaldırmak ve sürtünmeyi azaltmak iyi bir çözümdür. Bu tür malzemelerin birikimin de daha fazla yüzey alanı oluşturur ve bazı statik şoklar vermesi olasıdır. Eski ayakkabılar çok yıpranmış olmasından dolayı sürtünme birikmesine neden olabilir. Naylon çoraptan da kaçınılması gerekmektedir.

Bütün bunlardan başarısız olursa, giysi ve koşu bandının çalışan kemer uygulayabileceğiniz bir anti-statik sprey kullanmayı düşünün. Sprey alanı nemlendirir ve dolayısıyla statik şokun yayılmamasına yardımcı olur. Aynı zamanda elektrik yükü birikmesi için daha az elverişli yüzey alanı yapar.

Comments are closed.